20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Alte dispozitive

Pentru a finaliza cu succes planul de tratament ortodontic este absolut necesara cooperarea pacientilor cu medicul specialist ortodont. Dintii si maxilarele se vor deplasa inspre directia lor corecta daca pacientul poarta in mod constiincios elasticele intraorale, arcul facial (Head-gear) sau alte componente ale aparatului, prescrise de medicul ortodont.

Urmatoarele paragrafe descriu tipurile de componente/accesorii care ar putea fi necesare in timpul tratamentului.

Elasticele intraorale

Purtarea elasticelor intraorale favorizeaza contactul corect intre dintii arcadelor superioare si inferioare. Va recomandam sa purtati aceste elastice conform instructiunilor deoarece aceste elastice functioneaza mult mai eficient cand se respecta programul prescris.

Arcul facial (Head-Gear)

Arcul facial este un tip de aparat ortodontic atasat la bracket-urile de pe dinti sau la un disjunctor sau bara palatina si care ajuta la corectarea problemelor severe de ocluzie de genul discrepantelor majore intre cele doua maxilare. Pentru mai multe informatii consultati dictionarul ortodontic.

Aparatul Herbst

Aparatul Herbst reduce treapta sagitala prin favorizarea avansarii arcadei mandibulare si distalizarea arcadei maxilare. Acest aparat fix este folosit mai mult pentru tinerii in perioada de crestere si este purtat intre 12 si 15 luni.

Disjunctorul

Disjunctorul dilateaza maxilarul prin aplicarea unei presiuni blande asupra molarilor superiori de fiecare data cand se ajusteaza. Ortodontul va va sfatui despre cand si cum sa va activati disjunctorul. Cand se atinge nivelul de dilatare dorit va trebui sa purtati aparatul inca cateva luni pentru osificarea zonei dilatate si prevenirea recidivei.

Inele de separare

Aceste mici inele de cauciuc se aplica interdentar pentru a crea spatiu astfel incat sa se poata aplica inelele in cursul vizitei urmatoare. Ele vor fi inlaturate inainte de aplicarea inelelor. Aceste inele nu se impaca bine cu alimentele lipicioase sau cu scobitorile si ata dentara.

Aparatele de contentie

Aparatele de contentie pot fi fixe sau mobile. Ei tin dintii in pozitia lor corecta dupa ce acestia au fost indreptati. Medicul specialist va va instrui cum sa aveti grija de acest apara si despre cat e nevoie sa-l purtati. Purtatea acestui aparat conform prescriptiei este cruciala pentru a preveni recidivele in cazul tratamentului Dvs. Click aici pentru mai multe despre Aparatele de contentie.