20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Aici veti gasi cele mai frecvente intrebari ale pacientiilor.

Ce este ortodontia?
Denumirea corecta a specialitatii in nomenclatorul Ministerului Sanatatii din Romania este: Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala. Ortodontia este specialitatea desprinsa din medicina dentara ce se ocupa cu diagnosticul si tratamentul anomaliilor de pozitie a dintilor. Prin extinderea acestei specialitati, cu referire la tesuturile si structurile inconjuratoare dintilor vorbim de Ortopedie Dento-Faciala.
De ce ar trebui sa aleg un medic specialist ortodont?
Pentru a deveni medic specialist ortodont, medicul dentist trebuie sa urmeze, in baza unui concurs pe un numar extrem de limitat de locuri, un stagiu de pregatire intr-o clinica universitara din tara sau strainatate (numit Rezidentiat). La finalul perioadei de rezidentiat de 3 ani, in baza absolvirii unui examen, medicului dentist i se confera titlul de medic specialist ortodont. Perioada de Rezidentiat si practica efectuata de medicul specialist in aceasta perioada, examenul de medic specialist, participarea la cursurile practice si congresele internationale si experienta acumulata tratand cazuri ortodontice califica medicul specialist ortodont pentru practicarea acestei discipline.
Care sunt posibilele beneficii ale tratamentului ortodontic?
Tratamentul ortodontic aduce beneficii in primul rand estetice dar si functionale (imbunatatirea masticatiei, optimizarea transmiterii fortelor masticatorii prin care se impiedica suprasolicitarea unor dinti).
Care sunt primele semne care arata ca s-ar impune un tratament cu aparat ortodontic?
Printre semnele care sugereaza inceperea unui tratament ortodontic mentionam: inghesuiri ale dintilor, spatieri ale acestora, dureri si dificultati la masticatie, imposibilitatea inciziei (cum ar fi de exemplu ruperea unui fir de ata cu incisivii), neaparitia unui dinte definitiv pe arcada, lipsa unor dinti permanenti de pe arcada, extractii vechi care au dus la inclinarea dintilor limitrofi si altele.
Pot fi dintii mei indreptati fara purtarea aparatului ortodontic?
Inghesuirile usoare pot fi mascate protetic. In rest, pentru corectarea problemelor ortodontice fara sacrificiu de tesut dentar (slefuirea dintilor) si cu rezultate pe termen lung se impune tratamentul ortodontic cu aparate dentare.