20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Care este varsta potrivita?

Ortodontia pentru copii

Cel mai bine ar fi ca vizita la medicul specialist ortodont sa aiba loc pe la varsta de 7 ani pentru a se vedea daca se impune tratament ortodontic si care a fi cel mai potrivit moment pentru tratarea pacientului.

Primii molari permanenti si incisivi au erupt deja la aceasta varsta iar problemele de ocluzie pot fi evaluate (ocluzie incrucisata, inghesuiri sau alte probleme).

Atunci cand tratamentul incepe devreme, medicul specialist poate conduce/ghida cresterea mandibulei/maxilarului si de asemenea eruptia dintilor permanenti.

Tratamentul timpuriu poate de asemenea regla largimea arcadelor dentare, poate castiga spatiu pentru dintii permanenti, evita nevoia de a extrage dinti permanenti, reduce posibilitatea de a afecta dintii permanenti, corecta obiceiurile vicioase precum suptul degetului si a elimina deglutitia anormala sau problemele de vorbire.

Cu alte cuvinte tratamentul timpuriu poate simplifica tratamentul de mai tarziu. 

Ortodontia pentru adulti

Tratamentul ortodontic poate fi incununat de succes la orice varsta si mai ales adultii apreciaza beneficiile unui zambet estetic. O mare parte dintre pacienti au varsta peste 21 ani.

Chirurgia ortognata este mult mai necesara pacientilor adulti deoarece maxilarul respectiv mandibula acestora nu mai este in crestere.

Adultii s-ar putea de asemenea sa fi suferit modificari sau chiar pierderea dintilor sau osului pe se sprijina dintii (subgingival) si au nevoie de tratament periodontal inaintea, in timpul si/sau dupa tratamentul ortodontic.

Pierderea de os poate de asemenea limita directia si proportia necesara de miscare a dintilor care s-ar impune.