20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Va deranjeaza ceva ...

Disconfort

Este normal pentru un pacient sa experimenteze un usor disconfort dupa aplicarea si ajustarea aparatului ortodontic. Totusi aceasta durere usoara poate face mancatul sau muscatul putin inconfortabile la inceput. Recomandarea este de a manca alimente moi si de pastra o igiena corespunzatoare. Incurajam folosirea medicamentelor antiinflamatoare care se vand in farmacii fara prescriptie medicala (de exemplu Ibuprofen), atunci cand este necesar, atata vreme cat nu sunteti alergic la aceste medicamente. Regula de baza este ca atunci cand luati medicamente pentru inlaturarea disconfortului legat de aparatul ortodontic acestea sa fie cele pe care le luati in mod normal pentru durerea de cap.

Leziuni provocate de arc

In mod ocazional capatul arcului se poate deplasa si poate irita gura pacientului. Uneori ajuta sa impingeti arcul inapoi folosind radiera de la capatul unui creion pana cand se atinge de dinte. Daca arcul nu se poate misca inspre o pozitie confortabila acoperiti-o cat de mult posibil cu ceara ortodontica. Bineinteles contactati-ne in prima zi lucratoare astfel incat sa putem rezolva problema cat mai repede posibil. In situatia in care arcul este extrem de deranjant si pacientul nu se poate intalni curand cu medicul specialist ortodont, ca si ultima solutie, taiati arcul cu grija cu ajutorul unui clestisor de taiat unghii sterilizat in prealabil.

Iritatiile

Bracket-urile noi sau recent ajustate pot in primul rand sa irite gura. Mai ales atunci cand mancati. O cantitate mica de ceara ortodontica reprezinta o protectie excelenta intre metal si gura. Pur si simplu luati o bobita de marimea unei boabe de mazare si aplicati-o acoperind complet zona de pe bracket-uri care cauzeaza iritatiile. Daca aparatul cauzeaza iritatii, incercati sa indepartati arcul din zona iritata cu un tampon de vata sau o radiera. Daca arcul nu se deplaseaza, incercati sa acoperiti capatul cu o bucatica de vata sau o cantitate mica de ceara. Daca arcul inca provoaca durere, il puteti taia cu o forfecuta sau clestisor de unghii, spalate si sterilizate in prealabil.

Durere in timpul tratamentului

Dupa aplicarea aparatului s-ar putea sa simtiti o durere generala in gura iar dintii sa fie sensibili cand musca pentru 3 pana la 5 zile. Aceasta se poate indeparta prin clatirea cavitatii bucale cu o solutie calduta de apa cu sare. Dizolvati o lingurita de sare intr-un pahar de apa calduta si clatiti gura in mod energic. Daca sensibilitatea este severa, administrati-va un atiinflamator sau orice luati pentru durere de cap. Buzele, obrajii si limba se pot irita de asemenea pentru 1-2 saptamani pe masura ce se intaresc si obisnuiesc cu suprafata aparatului. Puteti pune ceara ortodontica pe aparat pentru a ameliora iritatiile. O sa va aratam noi cum sa faceti asta.

Arcul facial (Head-Gear) nu se potriveste

Uneori disconfortul arcului facial este cauzat de purtarea improprie a acestuia, altfel decat a fost prescris de medicul specialist. Va rugam respectati instructiunile primite de la medicul ortodont. Daca unul dintre brate s-a indoit, va rugam sa ne sunati pentru ajutor. In mod surprinzator, arcul facial (Head-Gear) doare mai putin atunci cand este purtat mai mult, deci asigurati-va ca il purtati atat cat trebuie, conform orarului prescris.