20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Aparatele de contentie

Importanta si intretinerea aparatelor de contentie

Purtati aparatul de contentie permanent in primele 6 luni dupa tratament si in fiecare noapte pentru urmatoarele 6 luni pana cand va sfatuieste medicul specialist. Acest lucru e important pentru a asigura o stabilitate maxima a rezultatului obtinut la final si pentru ca dintii sa ramana aliniati dupa indepartarea aparatului ortodontic.

Aparatele de contentie sunt pe viata!

Pentru a va asigura ca alinierea dintilor va dura toata viata, aparatele de contentie trebuie purtate in permanenta, desi nu e neceaar in timpul zilei si cu siguranta nu in fiecare noapte. Subliniem ca este importanta purtarea aparatului de contentie imediat dupa indepartarea aparatului ortodontic deoarece atunci dintii sunt cel mai putini stabili. Cu timpul perioada de purtare se va reduce dar acestea trebuie totusi purtate pentru a putea intra usor. Aparatele de contentie sunt singura asigurare pentru ca dintii indreptati sa ramana asa in timp!

Scoateti-va aparatul de contentie cand mancati... si intotdeauna pastrati-l in cutia lui.

Curatati-va aparatul cu grija o data pe zi cu periuta si pasta de dinti. Nu folositi niciodata apa fierbinte. Prin periaj se inlatura placa dentara si se elimina mirosurile. Puteti folosi pastilele efervescente de curatat Corega Tabs (din farmacii) dar trebuie stiut ca acestea nu inlocuiesc periajul.

La inceput s-ar putea sa vi se para dificil sa vorbiti. Exersati vorbirea, cititul sau cantatul cu voce tare pentru a va obisnui cu el mai repede.

Aparatele de contentie se pot deteriora, deci tratati-le cu grija. Daca pierdeti sau deteriorati aparatul de contentie, va rugam sa ne contactati cat mai repede posibil.

Nu uitati...

► Intotdeauna aduceti cu Dvs aparatul de contentie la consultatiile post-tratament.

► Inlocuirea aparatului de contentie este costisitoare, dar cu putina atentie ele pot dura multi ani!

► Daca aveti intrebari sau ingrijorari legate de aparatul de contentie, sau daca acesta are nevoie de ajustari, contactati-ne. Nu incercati niciodata sa il ajustati Dvs.

► Dupa inlaturarea aparatului ortodontic veti intra in faza de contentie a tratamentului Dvs. Aparatele de contentie se folosesc pentru a opri dinti din a se deplasa inspre pozitia lor initiala. Exista mai multe tipuri de aparate de contentie pe care le folosesc ortodontii, fiecare dintre ele fiind ales in functie de problemele ortodontice carora se adreseaza. Vom discuta cu Dvs optiunile legate de aparatul de contentie si va vom prezenta care dintre tipurile de aparate consideram ca vi se potrivesc cel mai bine. Aparatele de contentie sunt considerate ca CEA MAI IMPORTANTA parte a tratamentului Dvs..

► Aparatele de contentie se vor purta in tot restul vietii pentru a opri dintii Dvs din a se deplasa din nou (ceea ce se mai numeste si recidiva). In mod normal aparatele de contentie se vor purta permanent (24 din 24) pentru primele cateva luni, ele fiind scoase doar pentru a manca sau a va peria dintii. Apoi pentru urmatorii cativa ani aceste aparate se vor purta doar pe timpul noptii. Dupa aceea dintii Dvs nu isi vor mai "aminti" vechea lor pozitie de dinaintea tratamentului insa muschii faciali in continuare vor mai incerca sa ii deplaseze. Deci dupa doi ani, va vom recomanda purtarea aparatelor de contentie de cateva ori pe saptamana.

► Amintiti-va sa va scoateti aparatul de contentie inainte de a va peria dintii si periati-l si pe acesta inainte de a-l pune din nou in gura. Atunci cand il scoateti din gura pentru a manca, va recomandam sa il puneti in cutia lui pentru a nu-l pierde sau deteriora. Zambetul Dvs depinde de cat de constiincios purtati acest aparat deci va recomandam sa mergeti mai departe pentru a face sa merite tot efortul depus pana acum!