20% reducere la aparate dentare, pentru elevi si studenti. pana la 15 ...

- detalii aici -

Chirurgia ortognatica

Chirurgia ortognatica este un termen care descrie proceduri chirurgicale care se realizeaza cu scopul de a plasa dintii, oasele maxilarelor si alte tesuturi moi si tari intr-o pozitie anatomica imbunatatita. Ea poate fi necesara in deficiente de dezvoltari anormale, malformatii congenitale sau traumatisme.

Corectarea acestor deficiente determina imbunatatirea functiilor (masticatia, vorbirea, respiratia, etc.) si adesea imbunatateste estetica faciala.

Exista mai multe motive pentru care corectarea unei deficiente maxilare cu ajutorul ortodontiei si chirurgiei este benefica. Unele dintre cele mai importante sunt prezentate mai jos:

► Atunci cand doar tratamentul ortodontic nu este suficient. Exista situatii in care problemele scheletice au condus la o pozitie a arcadelor care impiedica ortodontia clasica sa ajunga la rezultate functionale si estetice satisfacatoare.

► Pentru imbunatatirea functiei maxilarelor. Corectarea malocluziei ("muscatura defectuoasa") ajuta multi pacienti sa aiba o masticatie mai buna.

► Modificari in estetica faciala. Pozitionarea maxilarelor in pozitiile corecte de multe ori conduce la rezultate care imbunatatesc armonia faciala.

► Imbunatatirea respiratiei. In mod ocazional atunci cand se intervine chirurgical asupra maxilarelor se iimbunatateste respiratia. Acest tip de chirurgie poate fi de mare ajutor celor care sufera de dificultati de respiratie in timpul somnului.

► Imbunatatirea vorbirii. Corectarea maxilarelor sau dintilor pozitionati incorect pot avea un impact pozitiv asupra deficientelor de vorbire. Chirurgia ortognatica poate ajuta la corectarea acestor deficiente atunci cand se combina cu o terapie specifica pentru corectarea vorbirii.